Projecten

In Thailand leven veel kinderen die geen stabiele thuissituatie hebben. Sommigen zijn geïnfecteerd met hiv of hebben aids. Zonder opvang hebben deze kinderen geen kans zich naar hun beste vermogen te ontwikkelen.

In de vestigingen in onderstaande drie steden worden de kinderen in een veilige en liefdevolle omgeving opgevangen, fulltime verzorgd en krijgen zij onderwijs.

Phetchabun

Het eerste opvangcentrum is in 1989 opgericht op het platteland een half uur rijden vanaf de stad Lomsak in de provincie Phetchabun. Ondertussen is deze vestiging uitgegroeid tot een heus kinderdorp met 9 huizen, een gezamenlijke eetzaal met aangrenzende keuken, een kantoor, een wasserette, een gasthuis, een naaiatelier, een onderkomen voor studenten en een aantal leraren van de naastgelegen school en een boerderij. De kinderen wonen met leeftijdgenootjes onder leiding van een of twee Thaise vrouwen.

Gezien het klimaat en intensief gebruik hebben de gebouwen veel onderhoud nodig. Onze financiële inspanningen zullen de komende jaren gericht zijn op de renovatie van twee huizen. Helpt u ons? Uw bijdrage kunt u storten op rekening NL02 INGB 0005 6041 59 ten name van Stichting Mercy International Zoetermeer.

mercy international
mercy international

Khon Kaen

Dit centrum in de stad Khon Kaen is in 2000 gestart met de specifieke opvang van hiv besmette kinderen. De levensverwachting voor hiv besmette kinderen was toen 8 jaar. Dankzij goede medische verzorging, gezonde voeding en veel aandacht hebben deze kinderen nu een grote kans op een normale levensverwachting en zijn de meesten hun eigen weg gegaan.

In 2014 is men naar een nieuw gebouwd onderkomen in de wijk Ban Kota verhuisd en richt men zich ook op opvang van gezonde kinderen. Het bestaat uit drie huizen voor de kinderen, een eetzaal/keuken/wasserij, een betonnen speelplaats en twee reeds bestaande gebouwen. Een ervan is kantoor, het andere dient voor huisvesting van vrijwilligers. Op het terrein is ruimte voor nog eens drie huizen voor huisvesting van kinderen (fase 2). De bouw van deze uitbreiding vindt pas plaats als er behoefte aan is en de financiën toereikend zijn.

Phrae

Op een stuk land even buiten de stad Phrae is een opvangcentrum opgericht dat lijkt op het centrum in Phetchabun. Het bestaat uit vier opvanghuizen voor kinderen, een school, een kantoorgebouw, een ziekenzaal, een keuken annex eetzaal/recreatieruimte, een wasruimte en een gastenverblijf. De wasruimte is voor het grootste deel door de voorlopers van Mercy International Zoetermeer in 2006 gefinancierd. In augustus 2008 is dit centrum geopend

mercy international

Overige werkdoelen

Buiten de genoemde kinderdorpen omvat het werk van HOMF het volgende:

Phrae

mercy international

Naast het terrein van het kinderdorp is er beperkte landbouw om te voorzien in de behoefte aan proteïnerijk voedsel en fruit. Ook is er een visvijver. Enkele jaren terug is een schoolgebouw in gebruik genomen voor de kinderen die op het centrum wonen.

Lomsak (Phetchabun)

mercy international

De Meata Chanupatham Christian School is een tweetalige school voor kinderen uit de wijde omgeving. Opgericht in 2002 met ongeveer 90 leerlingen, is de school in mei 2011 uitgegroeid tot in totaal 1500 leerlingen van kleuterschool tot en met middelbare school en zelfvoorzienend geworden. Op dit moment volgen 60 kinderen uit het kinderdorp onderwijs op de school; het totale leerlingenaantal ligt rond de 1300.

De kinderen krijgen een set schoolkleding, onderwijsleermiddelen, elke ochtend melk, tussen de middag een warme maaltijd, in de middag een snack en als ze te ver van school wonen, worden ze met busjes gehaald en gebracht.
Momenteel worden beroepsopleidingen ontwikkeld. Programma’s waar mee men bezig is, zijn: landbouw, bouwvakker/timmerman, IT, gastvrijheid en administratie.

Lomsak (Phetchabun)

mercy international

Op loopafstand van het kinderdorp is er een agrarisch bedrijf met o.a. een visfarm (2007), fruitteelt en een bescheiden veestapel.
De vis, het fruit en het vlees zijn in eerste instantie bedoeld voor verbruik in het kinderdorp. Wat over is, is voor de verkoop en ondersteunt daarmee de projecten van HOMF.

De visfarm is een eenvoudige, economische manier om te voorzien in proteïnerijk voedsel. In een geconditioneerde omgeving, vrij van industriële verontreiniging worden in korte tijd duizenden vissen gekweekt. De kosten zijn erg laag, aangezien de vissen groene groente eten.

In 2005 is gestart met het vormen van een kudde met vier vleeskoeien. In 2011 telde de kudde dertig koeien en tien kalveren. Omdat er niet meer land beschikbaar is zal de veestapel niet verder groeien. In 2011 is 17 rai (2,7 ha) weiland aangekocht, met financiering vanuit Nederland, dat tot dan toe werd gehuurd. De laatste jaren worden er ook varkens gefokt.
In 2011 is een wormenkwekerij opgezet om te kunnen voorzien in voldoende meststoffen voor de boerderij. De wormen leven van het groenafval van de keuken en de tuin.
In 2012 is door een Nederlandse gift een eendenfarm opgezet. Doel is eieren en eendenvlees.

mercy international

Dichtbij het kinderdorp is een stuk land gekocht waarop inmiddels een boomgaard is geplant met een grote verscheidenheid aan fruitsoorten (mango, banaan, paw-paw, jack fruit, durian, macadamia, limoen en Aziatische guava, kokospalmen, etc.). Elders zijn teakbomen aangeplant als een investering op lange termijn.

Alle 3 de locaties

Vanuit de christelijke achtergrond is er maatschappelijke ondersteuning voor armen en hulpbehoevenden in de omgeving van de kinderdorpen op het gebied van voedsel, hygiëne, veiligheid en/of persoonlijke aandacht.

Sisaket

Mercy Language School Sisaket, is een school voor Engelse les in Sisaket in Oost Thailand, opgericht door een Amerikaans echtpaar. In verband met hun terugkeer naar Amerika is de school overgedragen aan Mercy International. De opbrengst van deze school ondersteunt de andere projecten van HOMF. Zie voor verdere informatie: https://www.facebook.com/mercylanguageschool.sisaket/