Acties en Resultaten

Toekomstplannen

De plannen van Mercy International (Australië) omvatten o.a. drie grote projecten:

  • het vergroten van de mate van zelfvoorziening van de kinderdorpen
  • het opzetten van een technische opleiding (vervolgonderwijs) in Lomsak, Phetchabun
  • renovatie van gebouwen in de kinderdorpen

Fase twee van de bouw in Khon Kaen staat op een laag pitje aangezien er momenteel nog voldoende capaciteit is om de kinderen op te vangen

Natuurlijk blijven de overige projecten de aandacht en ondersteuning van de Stichting Mercy International Zoetermeer ontvangen.

Spreekt het idee van vrijwilligerswerk voor korte of lange(re) termijn u aan? Voor meer informatie betreffende verschillende aspecten van dit werk kunt u ons benaderen via de gegevens op onze contactpagina.

Behaalde resultaten door Mercy International Zoetermeer

In 2022 en 2023 hebben we fysiek bijgedragen aan het verven van een kantoor (2022) en de eetzaal (2023) en het naaien van uniformen in LomSak.

In 2019 en 2020 is het benodigde geld overgemaakt voor de renovatie van een van de jongenshuizen in LomSak. Dit werk is is in 2022 opgeleverd en meteen in gebruik genomen.

In 2018 hebben we voor LomSak een songthaew (pick-up truck voor het vervoer van meerdere personen) bekostigd. Fysiek hebben we bijgedragen aan het verven van het huis van de vrouw van de oprichter en het naaien van uniformen.

mercy international

In 2016 en 2017 hebben we zowel financieel als fysiek een bijdrage geleverd aan de bouw van een extra verdieping voor studenten op een van de bestaande huizen (Holland House). Het is de bedoeling dat de studenten daar zelfstandiger leren leven en meer privacy krijgen.

mercy international
Mercy international

In januari 2014 zijn we bij de officiële ingebruikname van fase 1 in Khon Kaen geweest. Boven de ingang van de eetzaal hangen nu permanent de vlaggen van de landen die het meest hebben bijgedragen aan de totstandkoming van fase 1 (Amerika, Nederland, Zwitserland en Australië). We hebben geholpen met de bouw van twee appartementen voor de vaste Thaise medewerkers.
 
In 2013 hebben we geholpen bij de bouw van het nieuwe kinderdorp in Khon Kaen. Tijdens onze werkzaamheden is de naam “Dutch House” ingemetseld boven de voordeur van het gebouw dat geheel met Nederlands kapitaal is gefinancierd

In 2012 hebben we geholpen bij het leggen van de betonnen vloeren voor fase 1, zijnde drie huizen voor de huisvesting van kinderen (oppervlak 10 x 25 m) en de eetzaal/keuken/wasserij met overdekte droogruimte (oppervlak 16 x 40 m) het leggen van alle leidingen en is er een begin gemaakt met het metselen van de muren van het “Dutch House”.

mercy international
mercy international

In 2011 is onder andere een half kantoorgebouw gebouwd en geschilderd in Phrae;
in Lomsak is de nieuwe eetzaal/keuken van buiten in de verf gezet.

In 2006 is in Phetchabun een losbladig boek gemaakt van alle kinderen met foto en hun korte historie, de waterafvoer is hersteld en er is veel schilderwerk gedaan.
 
In 2005 is in Phetchabun een hekwerk rondom een vijver op het terrein geplaatst en is een betonvloer gestort. Ook zijn de verblijven van de kinderen met tekenfilmfiguren opgevrolijkt en gedecoreerd.
 
In 2004 is het eerste team met Nederlandse volwassenen naar Thailand gegaan, gevolgd door een team jongere mensen in de zomer van 2005. Het eerste team heeft vooral onderhoudswerk gedaan (laswerk, dak- en raamreparaties, computernetwerk aanleggen en schilderwerk).