HOMF in Thailand

Het beschikbare werk bij de HOMF komt neer op achtergesteld onderhoud. Indien vrijwilligers praktische beroepen uitoefenen, maakt HOMF daar graag gebruik van. Zoals bijvoorbeeld van een loodgieter of een lasser. Regelmatig  gaan individuele Nederlanders het werk in Thailand daadwerkelijk ondersteunen.
Uw hulp bij het werk is onmisbaar. U kunt dit doen door uw vrienden, familie en kennissen op de hoogte te brengen van dit werk. Wellicht kunt u bemiddelen in (bedrijf)sponsoring of wilt u zelf een bijdrage leveren voor het werk van de House of Mercy Foundation.
U kunt bijdragen (laten) overschrijven op rekening nummer NL02 INGB 0005 6041 59 ten name van Stichting Mercy International Zoetermeer, te Zoetermeer. In de komende periode zullen Uw bijdragen worden gebruikt voor de bouw van fase 2 van het nieuwe kindertehuis in Khon Kaen, voor de renovatie in LomSak, Phetchabun of op verzoek voor de aanschaf van een koe voor een van de kinderen.
In 2017 zijn LomSak en Phrae bezocht. In LomSak is voornamelijk geschilderd in en om het Bill McMartin House. In Phrae is the ‘Dutch Bike Repair shop’ een dag open gesteld om alle kinderfietsjes  weer eens na te kijken voor zover nodig onder handen te nemen. 
In 2016 zijn LomSak en Khon Kaen bezocht. In Lomsak is de opening van het Moore Home meegemaakt en is schilderwerk in het Bill McMartin House uitgevoerd. Het Moore Home is prachtig geworden. In Khon Kaen zijn 6 kinderbedjes in vrolijke kleuren geschilderd. 
In 2015 is in LomSak geholpen met de bouw van het Moore Home. In Phrae hebben we voor het eerst de ‘Dutch Bike Repair shop’ geopend om alle (kinder)fietsjes te controleren en voor zover nodig te repareren en onderdelen van niet-repareerbare fietsjes te hergebruiken.
In januari 2014 zijn we bij de officiële ingebruikname van fase 1 in Khon Kaen geweest. huisHet was een
mooi feest met toespraken, dansvoorstellingen en een heerlijke lunch. Boven de ingang van de eetzaal hangen nu permanent de vlaggen van de landen die het meest hebben bijgedragen aan de totstandkoming van fase 1 (Amerika, Nederland, Zwitserland en Australië). We hebben geholpen met de bouw van twee appartementen voor de vaste Thaise medewerkers.
In 2013 hebben we geholpen bij de bouw van het nieuwe kindertehuis in Khon Kaen. Tijdens onze werkzaamheden is de naam “Dutch House” ingemetseld boven de voordeur van het gebouw dat geheel met Nederlands kapitaal is gefinancierd. Dit huis gaat bewoond worden door meisjes. 
In 2012 zijn we bezig geweest met het leggen van de betonnen vloeren voor fase 1, zijnde drie huizen voor de huisvesting van kinderen (oppervlak 10 x 25 m) en de eetzaal/keuken/wasserij met overdekte droogruimte (oppervlak 16 x 40 m) het leggen van alle leidingen en is er een begin gemaakt met het metselen van de muren van het “Dutch House”.